Over Kim Horsnell

Iedereen kent tegenslagen in het leven die je flink uit balans kunnen brengen. Als ik naar mijn eigen leven kijk, zie ik een interessante weg vol ups en downs met onverwachte zijsporen en afslagen. De route die ik voor mezelf als student uitstippelde, is nauwelijks meer de route die ik nu volg. Onderweg leerde ik namelijk dat je meer plezier hebt wanneer je durft af te stappen van de geplaveide route en kansen durft te omarmen.

Ik ben in Rotterdam opgeleid tot kinderarts en uiteindelijk tot kinderintensivist (kinderarts gespecialiseerd in intensive care zorg). Van 1999 tot 2012 heb ik met veel liefde en plezier in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam gewerkt. In 2012 ben ik overgestapt naar het St Franciscus Gasthuis in Rotterdam waar ik met een mooi team goede dingen mocht neerzetten.

In 2013 verhuisden wij met het gezin naar Boston, U.S.A., voor het werk van mijn man. In Boston ben ik psychologie gaan studeren aan Harvard. Mijn aandachtsgebied werd identiteits ontwikkeling, met in het bijzonder genderidentiteit. Dit bleek een gouden greep en zo ontstond het begin van een nieuw leven en een nieuwe carrière.

Toen we naar Nederland terugkeerden heb ik de praktijk Check-in coaching geopend om meer te kunnen betekenen voor kinderen met genderidentiteit vraagstukken of genderdysforie. Hier begeleid ik, als transcoach, gendercoach, kinderen en hun families bij gendervraagstukken, coming out trajecten en/of sociale transities. Ook begeleid ik kinderen van transouders tijdens een coming out of transitie periode.

Ik ben vereerd dat ik in januari 2018 werd gevraagd om ambassadeur van TransAmsterdam te worden. Natuurlijk heb ik hier ‘ja’ op gezegd. Ik ben ambassadeur van TransAmsterdam omdat ik vind dat zij op een mooie manier werken aan transemancipatie en transacceptatie. Zij geven talentvolle transmannen en transvrouwen een podium met als doel de beeldvorming van transgenders te verbeteren en te empoweren. Meer maatschappelijke acceptatie bereiken doe je met zijn allen, cis- en transcommunitie gezamelijk. Ik hoop dat ik als directeur, gendercoach en transcoach van Check-in coaching hieraan een bescheiden bijdrage mag leveren als “brug” tussen de cis- en transcommunitie.

Tevens ben ik verbonden aan het netwerk van de coaches van CIC Family en CIC Company waar ik werk met balans-vraagstukken. Zo heb ik de kans gekregen om uit te groeien tot een coach met extra aandacht voor het werken met methoden als de Voice Dialogue en the Inner Patriarch.

Download CV

Over Tjitske Poolman

Ieder kind is anders, ieder kind is uniek. Daarom is het zo belangrijk dat je jezelf durft te zijn. Als we allemaal hetzelfde waren zou het heel saai zijn in de wereld. Durf te laten zien wie je bent! Iedereen heeft goede en minder goede eigenschappen. Mensen zijn geneigd om vooral te letten op de dingen die ze niet zo goed kunnen, die niet goed gaan. Maar het is juist zo belangrijk om te kijken naar wat wel lukt, wat wel goed gaat. Ik probeer kinderen in te laten zien dat ondanks tegenslagen, een moeilijke dag of een vervelend moment, er ook altijd weer leuke dingen zijn. Positief denken helpt je om vrijer door het leven te gaan.

Ik ben Gezondheidszorgpsycholoog Kind en Jeugd. Ik heb ontwikkelingspsychologie gestudeerd in Leiden en daarna de postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog gevolgd. Ik heb in verschillende ziekenhuizen gewerkt op de afdeling kindergeneeskunde. Samen met andere disciplines naar een kind kijken en hem of haar en ouders zo goed mogelijk helpen is het mooie van in het ziekenhuis werken. Ik heb o.a. gewerkt met genderkinderen op de genderpoli van het VUmc in Amsterdam. In 2008 ben ik een eigen praktijk begonnen waar ik kinderen en hun ouders met uiteenlopende problemen heb behandeld. Mijn behandelingen bestaan o.a. uit Cognitieve Gedragstherapie, inzicht gevende therapie, EMDR en ouderbegeleiding.

Inmiddels heb ik mijn eigen praktijk opgezegd en werk ik in het Spaarne Gasthuis Haarlem/Hoofddorp op de afdeling kindergeneeskunde en bij Check-in coaching waar ik mijn passie voor genderkinderen weer heb kunnen oppakken.

Ik ben lid van de Vereniging EMDR Nederland en de Landelijke Vereniging Medisch Psychologie (LVMP) en de Nederlandse vereniging voor Gezondheidszorg Psychologie (NVGzP).

Ik ben getrouwd en moeder van 3 kinderen.

Download CV