Over Kim Horsnell,
arts-gendertherapeut

BIG 89049520901

Als ik naar mijn eigen leven kijk, zie ik een interessante weg vol ups en downs met onverwachte zijsporen en afslagen. De route die ik voor mezelf als student uitstippelde, is nauwelijks meer de route die ik nu volg. Onderweg leerde ik namelijk dat je meer plezier hebt wanneer je durft af te stappen van de geplaveide route en kansen durft te omarmen.

Ik ben in Rotterdam opgeleid tot kinderarts en uiteindelijk tot kinderintensivist (kinderarts gespecialiseerd in intensive care zorg). Van 1999 tot 2012 werkte ik in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Daarna was ik staflid in het St Franciscus Gasthuis in Rotterdam tot wij in 2013 verhuisden naar Boston, U.S.A. met het gezin . In Boston ben ik psychologie gaan studeren aan Harvard. Mijn aandachtsgebied werd identiteits ontwikkeling, met in het bijzonder genderidentiteit. Het bleek het begin van een nieuwe carrière. Toen we naar Nederland terugkeerden heb ik de praktijk Check-in coaching geopend om meer te kunnen betekenen voor kinderen met genderidentiteit vraagstukken of genderdysforie. Hier begeleiden we kinderen en jongeren en hun families bij gendervraagstukken, coming out trajecten en/of sociale transities. Ook begeleiden we kinderen van trans-ouders tijdens een coming out of transitie periode.

Over Tjitske Poolman,
GZ psycholoog K&J

BIG 89059312225

Ieder kind is anders, ieder kind is uniek. Daarom is het zo belangrijk dat je jezelf durft te zijn. Als we allemaal hetzelfde waren zou het heel saai zijn in de wereld. Durf te laten zien wie je bent! Mensen zijn geneigd om vooral te letten op de dingen die ze niet zo goed kunnen, die niet goed gaan. Ik probeer kinderen in te laten zien dat ondanks tegenslagen, een moeilijke dag of een vervelend moment, er ook altijd weer leuke dingen zijn. Positief denken helpt je om vrijer door het leven te gaan.

Ik ben Gezondheidszorgpsycholoog Kind en Jeugd. Ik heb ontwikkelingspsychologie gestudeerd in Leiden en daarna de postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog gevolgd. Ik heb in verschillende ziekenhuizen gewerkt op de afdeling kindergeneeskunde. Ik heb o.a. gewerkt met genderkinderen op de genderpoli van het VUmc in Amsterdam. In 2008 ben ik een eigen praktijk begonnen waar ik kinderen en hun ouders met uiteenlopende problemen heb behandeld. Inmiddels werk ik in het Spaarne Gasthuis Haarlem/Hoofddorp op de afdeling kindergeneeskunde en sinds 2017 bij Check-in coaching waar ik mijn passie voor genderkinderen weer heb kunnen oppakken.

Mijn behandelingen bestaan o.a. uit Cognitieve Gedragstherapie, inzicht gevende therapie, EMDR en ouderbegeleiding. Ik ben lid van de Vereniging EMDR Nederland en de Landelijke Vereniging Medisch Psychologie (LVMP) en de Nederlandse vereniging voor Gezondheidszorg Psychologie (NVGzP).

Over Mascha Bakker,
Register Psycholoog NIP kind&jeugd

NIP 132977, SKJ 130001251

Ik heb Ontwikkelingspsychologie gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Daarna heb ik vele jaren met hart en ziel gewerkt in de jeugdzorg waar ik me ook verder heb geschoold tot Kinder- en Jeugdpsycholoog. Sinds 2011 heb ik een eigen praktijk in Haarlem voor hulpverlening op het gebied van diagnostiek en behandeling van kinderen, jongeren en hun gezinnen. Als ontwikkelingspsycholoog heeft identiteitsontwikkeling altijd mijn bijzondere interesse gehad, mede omdat het voor iedereen een belangrijke ontwikkelingstaak is. Zo begeleid ik ook al jaren adoptiekinderen rondom identiteitsvraagstukken.

Vanuit ervaring heb ik vaak gezien dat als de identiteitsontwikkeling onder druk komt te staan, dit veel invloed kan hebben op het welzijn en functioneren van een jeugdige. Persoonlijke begeleiding op maat, maar vooral het hebben van een basishouding dat ieder mens okay is zoals die is, ook in het zoeken en ontdekken wie en hoe dat is, kan dan belangrijke steun geven aan jeugdigen en hun gezinnen. Sinds oktober 2019 hoop ik hier ook een bijdrage aan te kunnen leveren voor de jeugdigen met genderidentiteit vraagstukken bij Check-in coaching.

Over Anne-Roos Kuipers,
Orthopedagoog

Ik ben afgestudeerd als Orthopedagoog aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ruim zeven jaar heb ik kinderen met Autisme begeleid in combinatie met paarden. Ook heb ik lesgegeven aan de VU bij de bachelor Pedagogische Wetenschappen en werk ik als ambulant hulpverlener binnen het Speciaal Onderwijs. Tijdens het begeleiden van kinderen, ouders en studenten staat één ding centraal; iedereen moet zichzelf kunnen zijn en zich volgens een eigen pad kunnen ontwikkelen.

Mijn klinische masterstage heb ik in het Spaarne Gasthuis bij de afdeling Medische Psychologie gedaan en sinds augustus 2019 ben ik aangesloten bij Check-In coaching. Ik vind het belangrijk dat iedereen zich zelfverzekerd durft te voelen en dat er aandacht is voor het hele gezin. Naast het bieden van begeleiding kan ik ook psychodiagnostisch onderzoek verrichten naar de cognitieve- en/of sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen.

Momenteel komen jullie mij even niet tegen bij Check-in, want ik ben met zwangerschapsverlof. Vanaf januari zal ik weer aanwezig zijn, tot dan.

Over Annemiek Geijsel,
GZ psycholoog

BIG 19916554325

Ik heb mijn opleiding genoten in Utrecht. Als GZ psycholoog heb ik in verschillende ziekenhuizen gewerkt, daarnaast ben ik werkzaam geweest in een vrijgevestigde praktijk.
Nu, na ruim 5 jaar vanuit dienstverband in de genderzorg gewerkt te hebben, maak ik de overstap om meer vanuit kleinschaligheid deze mooie, uitdagende doelgroep te gaan begeleiden. Daarom heb ik me als zelfstandige aangesloten bij Check-in-Coaching. Blij mee!

Over Marije Kuin,
GZ-psycholoog & cognitief gedragstherapeut

BIG 49909550425

Ook ik ben opgeleid aan de VU Amsterdam, eerst tot GZ-psycholoog, vervolgens tot Cognitief Gedragstherapeut en ik heb de opleiding ‘Oplossingsgericht denken en werken’ aldaar afgerond. Ik heb jarenlang bij diverse instellingen gewerkt met verschillende problematiek. Sinds 2014 heb ik mijn eigen praktijk in Haarlem, daarnaast geef ik les aan psychologen en orthopedagogen bij KING-nascholing.

Ik draag mijn kennis en ervaring graag over aan anderen, zodat zoveel mogelijk kinderen en jongeren met psychische problematiek de zorg krijgen die ze nodig hebben. Daarom heb ik ook verschillende behandelmethoden ontwikkeld, waaronder Werken aan je zelfbeeld, Zelf Plannen en Zelf Oplossingen Bedenken en ben ik mede-auteur van Pittige Pubers. Binnenkort komt er een nieuw protocol uit, gericht op slaapproblemen. 

Sinds augustus 2019 ben ik ook aangesloten bij Check-in coaching voor diagnostiek en behandelingen. Ik hoop een bijdrage te mogen leveren in de puzzelstukjes op een plek te leggen bij de gezinnen die we zien en te ondersteunen in de ontwikkeling dat je trots mag zijn op wie je bent!

Over Willemiek Kooijman,
psychiater

BIG 99051529301

Ik heb mijn opleiding tot psychiater in het Zaans Medisch Centrum doorlopen. Na een periode bij de Bascule ben ik ruim 4 jaar werkzaam geweest bij de jeugdriagg NHZ Haarlem.

Ik ben vrijgevestigd psychiater en werk sinds 2011 met 4 collega’s binnen de Praktijk Nieuwe Gracht, gericht op de kinder- en jeugdpsychiatrische hulpverlening. Sinds november 2018 ben ik als psychiater kind en jeugd betrokken bij Check-in-coaching om mee te denken met de groep kinderen en jongeren, en hun verzorgers, die worstelen met vragen over hun gender-identiteit, waarbij mogelijk ook andere psychische zorg of problematiek meespeelt. (Hoe) valt dit te onderscheiden, waar dient de hulp zich op te richten? Allemaal vragen waar het team van Check-in-coaching een antwoord op probeert te geven, alvorens gerichte diagnostiek of behandeling wordt geboden. Om hierin mee te kunnen denken sluit ik soms aan bij sessies of zie ik kinderen zelfstandig in de praktijk.

Over François Caous,
Ervaringsdeskundige & stagiair

Sinds september 2018 ben ik begonnen met de studie Social Work aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Ik zit nu in mijn 3jaar van deze opleiding en doe de opleiding met veel plezier. Ik loop dit jaar mijn jaarstage bij Check-In-Coaching als ervaringsdeskundige. Zelf ben ik namelijk transgender. Ik wil graag mijn eigen ervaring inzetten om andere kinderen en jongeren met een gender vraagstuk te helpen, daarom volg ik naast het normale studieprogramma ook de leerweg ervaringsdeskundigheid.

Ik zal dit jaar elke week 4 dagen aanwezig zijn in de praktijk. Heb je vragen aan mij, wil je iets meer over mij weten of wil je een afspraak? Stuur gerust een mail naar: francois@check-in-coaching.n

Over Marieke van Hal,
Logopedist – stemspecialist

Sinds 1992 werk ik als vrijgevestigd logopedist in mijn praktijk Logopedie & Communicatie Amsterdam. Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van mensen die hun stem en spraak willen verbeteren of veranderen. Ruim acht jaar werk ik veelvuldig met transpersonen van jong tot oud.

De stem is de uiting van de ziel’ is een bekende uitdrukking. Maar wat betekent het voor je als je stem niet past bij hoe je je voelt of wie je bent. Dan kan het heel vervelend zijn om te praten omdat je dan wordt geconfronteerd met je eigen stemgeluid. Waardoor je je misschien liever niet wil laten horen. Of niet praat met mensen die je niet kent. Ik kan je helpen je stem en manier van praten te veranderen, zodat het weer beter past bij jouw identiteit. Samen gaan we op zoek naar wat je stem aan kan en welke manier van spreken het beste bij jou past. Deze nieuwe manier van spreken kun je trainen zodat communiceren met anderen weer leuk kan worden en past bij hoe jij je voelt.

Ik ben sinds april 2019 verbonden aan Check-in coaching om hier een bijdrage te kunnen leveren voor trans-jongeren met wensen wat betreft hun stemgeluid bij hun sociale-gender-rol. Hiervoor verwijst Check-in kinderen en jongeren direct naar onze praktijk in Amsterdam.