YOU HAVE TWO CHOICES, TO CONTROL YOUR MIND OR LET YOUR MIND CONTROL YOU.

Medici en werk/privé  balans

Vanuit mijn achtergrond als kinderarts en kinderintensivist weet ik als geen ander hoe lastig het kan zijn om een goede balans te vinden tussen werk en privé. Op papier leefde ik mijn meisjesdroom. Ik werkte op de intensive care, getrouwd met een ambitieuze leuke man, twee gezonde kinderen die het ook nog eens goed deden op school. Het was precies zoals ik het me vroeger had voorgesteld. Alleen voelde mijn leven niet meer als leven, maar als overleven.

Een cursus mindfulness voor moeders was voor mij het begin van leren hoe ik mijn grenzen moest afbakenen, hoe ik kon omgaan met het gevoel dat ik het nooit “genoeg” was en hoe ik weer plezier kon hebben. Omdat we vrij onverwachts verhuisde naar Boston, stopte ik met mijn baan als kinderarts. Met als positief gevolg dat ik weer meer energie kreeg, het gevoel van de chronische jetlag verdween. Ik stortte me met al mijn nieuwe energie op een study psychologie.

Ontslag nemen is natuurlijk niet voor iedereen de oplossing. En dat is ook helemaal niet nodig. Wanneer je ervoor zorgt dat je jezelf blijft voeden en weet wat je knelpunten zijn, hoeft het helemaal niet zover te komen. Hoe blijf ik overeind in het ziekenhuisleven is een vraag die veel artsen en verpleegkundigen zichzelf weleens stellen. De realiteit komt vaak in de verste verte niet overeen met hoe je het je vroeger had voorgesteld. Je weet in deze hectische periode vaak nauwelijks nog wie je echt bent.

Vanuit mijn persoonlijke achtergrond en ervaringen begeleid ik als coach voor CIC Company, artsen en verpleegkundigen om de balans tussen werk en privé inzichtelijker te maken. Om vervolgens weer een manier te vinden waarop je blij kunt zijn met werk, thuis en jezelf. Balans en duurzaam leiderschap is thematiek waar CIC Company al 15 jaar met succes leidinggevenden en professionals in begeleidt.

Werkwijze

In individuele gesprekken zal ik aan de hand van theorieën en methoden uit de positieve psychologie, zoals de Voice Dialogue, op praktische wijze inzichten geven in de knelpunten, de energiegevers en de energievreters. Zo help ik je bij het vinden van een gezonde balans.

Daarnaast organiseren CIC Company en CIC Family verschillende workshop en trainingen met deze thematiek.

Kim Horsnell

Het begrip identiteit fascineert mij al jaren. Wat maakt nou wie jij echt bent? Wat bepaalt jouw pad in het leven? Wie ben jij op dit moment in jouw leven?

Het leven is een reis met diverse en soms onverwachte wendingen. Met pieken en dalen en soms onverwachte zijsporen en afslagen. “Check-in” bij mij en ik begeleid je bij het vinden van een pad dat voor jou goed voelt.